Σοκολατόψωμο Συνοδεύει άριστα τον απογευματινό καφέ ή το τσάι σας, ειδικά τώρα, τα κρύα απογεύματα του…
Τυρόψωμο στη στιγμή Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα σπιτικό τυρόφωμο και απολαύστε το μαζί με το φαγητό σας ή…
Τορτίγια Φέρτε μια γεύση από Μεξικό στην κουζίνα και στο σπιτικό σας. Ετοιμάστε λαχταριστές τορτίγιες και…
Ζύμη για πίτσα, της Βαγγελιώς Υλικά: 1/2 φλυτζάνι λάδι 1 1/2 ποτήρι νερό χλιαρό 1 φακελάκι μαγιά Λίγο αλάτι Αλεύρι…
Ψωμί, του Ορφέα Υλικά: 500γρ. περίπου αλεύρι 1+1/2 ποτήρι νερού περίπου χλιαρό νερό 1 φακελάκι μαγιά 1/2 κουταλάκι…
Λαχταριστό φύλλο για τυρόπιτα, της Λώρα Υλικά: 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 ποτηράκι του καφέ λάδι καυτό Χυμό…
Τηγανόψωμα με κόκκινη πιπεριά και ελιές Υλικά: 1 κιλό αλεύρι 2 κύβους μαγιά νωπή (84 γρ.) 3 κρεμμυδάκια φρέσκα 6 πιπεριές…
Ψωμί μπανάνας (μπανανόψωμο ή ψωμί με μπανάνες) Υλικά: 2 κούπες αλεύρι 4 – 5 μπανάνες ώριμες 1/2 βιτάμ (125γρ.) και λίγο ακόμη…
Εύκολο Ψωμί χωρίς ζύμωμα Υλικά: 5 1/2 κούπες αλεύρι 25γρ. μαγιά 2 1/2 κούπες νερό 2 κουταλιές αλάτι Εκτέλεση:…
Ζύμη Κις (για Κις Λορέν Quiche Lorraine) Υλικά: 1/2 κιλό αλεύρι 1 βιτάμ 1/2 κουταλάκι αλάτι Εκτέλεση: Αφήνουμε το βιτάμ εκτός ψυγείου…
Ζύμη για πίτες Υλικά: 3 1/2 κούπες σκληρό αλεύρι 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ 1 1/2 κουταλάκι αλάτι 200…
Ελιόψωμο Υλικά: 1/2 κιλό αλεύρι για ζύμωμα Χυμό από ένα πορτοκάλι 2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ Ελαιόλαδο…
Ζύμη για πίτσα, της Τούλας Υλικά: 1 φακελάκι ξερή μαγιά 1 κουταλάκι ζάχαρη Μισό κουταλάκι αλάτι 1 ποτήρι νερό Αλεύρι…
Ψωμί με προζύμι, του Νίκου Υλικά: Αλεύρι Νωπή ή ξηρή μαγιά (αν δεν έχουμε φυλάξει προζύμι) Αλάτι Λάδι Εκτέλεση: α)…
Κρουτόν με γεύση σκόρδου Αν χρειάζεστε για κάποια συνταγή, κρουτόν, δεν είναι ανάγκη να το προμηθευτείτε από το Σούπερ…
Κουρκούτι (Χυλός για τηγάνισμα) Υλικά: 2 φλιτζάνια αλεύρι 2 κουταλιές λάδι 2 φλιτζάνια μπίρα ή σόδα (ανθρακούχα) Λίγο ούζο…
Βασική ζύμη (ζυμάρι) Υλικά: 1 κιλό αλεύρι 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 1 κουταλάκι αλάτι Χλιαρό νερό Εκτέλεση: Σε…
Το ψωμί της Κικής Υλικά: 1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης 1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι από κριθάρι 1 φλυτζάνι…
Ζύμη πίτας (σφολιάτα), της Ελένης Υλικά: Αλεύρι (όσο πάρει) 1 ποτήρι νερό 1 Βιτάμ Αλάτι, ξύδι Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε λίγο το…
Ζύμη για τυροπιτάκια, της Βίκυς Υλικά: 5 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι 1 φλυτζάνι λάδι 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2 κουταλάκια…
Μπομπότα, του Νίκου Υλικά: 300 γρ. σκληρό αλεύρι 300 γρ. καλαμποκάλευρο Νωπή μαγιά (ποσότητα σαν ένα σπιρτόκουτο) 1…
Χριστόψωμο Το Χριστόψωμο είναι ένα από τα πιο όμορφα έθιμα των Χριστουγέννων. Το συναντάμε σε ολόκληρο…
Βάφλες Γερμανίας, του Αντώνη Υλικά για 6-8 βάφλες: 75 γρ. ζάχαρη 125 γρ. αλεύρι 60 γρ. βούτυρο 200 ml.…
Σκόρδο-τυρόψωμο τέλειο Σκορδοτυρόψωμα απίστευτα κι όμως αληθινά! Θέλουν λίγο βάλε βγάλε στον φούρνο αλλά θα σας αποζημιώσουν…
Σκορδόψωμο Υλικά: 1/2 κιλό αλεύρι 4-6 σκελίδες σκόρδο 1 φακελάκι μαγιά ξερή 1 κουταλάκι ζάχαρη Αλάτι,…
Ζύμη για πίτσα και σκορδόψωμο Μια διπλή συνταγή! Και για βάση πίτσας και για την μεταμόρφωση της ζύμης αυτής σε…
Σκορδόψωμο υπερπαραγωγή Ένα σκορδόψωμο που δεν αρκείται στα βασικά συστατικά που αναφέρονται στο όνομά του. Ένα σκορδόψωμο…
Βάση για πίτσα και σκορδόψωμο Φτιάχνοντας αυτή την συνταγή έχετε επιλογές. Μπορείτε να την απολαύσετε σαν βάση πίτσας ή να…
Ινδικό ψωμί Νααν Φέρτε την Ινδία στην κουζίνα και στο τραπέζι σας με αυτή την συνταγή. Φτιάξτε παραδοσιακό…
Λαγάνα για αρχάριους, της Λιλίκας Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει. Αγοράστε σουσάμι λευκό, μαγιά, αλεύρι. Έτοιμοι;
Λαγάνα μοναστηριακή, από τον Γέροντα Παρθένιο Λαγάνα μοναστηριακή, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!
Συνταγή για ψωμί με μπύρα Ακόμα και αν εξαφανιστεί ξανά η μαγιά από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, εσείς με…
Μια ζύμη θησαυρός, της Λιλίκας Η ζύμη θησαυρός. Μια ζύμη θησαυρός… Μια ζύμη, χίλιες παρασκευές… Για το σχολείο, το γραφείο,…
Ζύμη πίτσας με Sprite! Ένα κουτάκι Sprite θα χρειαστείτε για τη ζύμη. Τα υπόλοιπα πιείτε τα μαζί με την…
Βασική ζύμη για τάρτες και ταρτάκια Με αυτή τη συνταγή θα μπορέσετε να φτιάξετε σπιτικές τάρτες ή μικρά ταρτάκια για κέρασμα.…
Χειροποίητο φύλλο κρούστας Βασική συνταγή για σπιτικό και χειροποίητο φύλλο κρούστας λεπτό και αραχνοΰφαντο. Ανοίγει εύκολα, γίνεται καταπληκτικό…
Τηγανίτες αφράτες Φτιάξτε αφράτες τηγανίτες πολύ πολύ εύκολα! Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει και θα γεμίσει τον…
Ψωμί στον αρτοπαρασκευαστή Υλικά: 480 γρ. αλεύρι 20 γρ. καλαμποκάλευρο 270 γρ. νερό 10 γρ. μαγιά της μπύρας…
Καρυδόψωμο (ψωμί με καρύδια) Υπάρχουν πάρα πολλά είδη ψωμιού. Ένα από τα πιο νόστιμα είναι το καρυδόψωμο. Δείτε τη…
Ψωμί (της επόμενης μέρας) στη γάστρα Μια συνταγή για ψωμί στη γάστρα, φτιαγμένο από τα χεράκια σας με ελάχιστο κόπο και…
Ψωμί της ώρας σε μια ώρα Δεν είναι τέλειο το ψωμί όταν είναι της ώρας; Φρέσκο, μυρωδάτο και λαχταριστό; Πόσω μάλλον…
Κρέπες από κολοκύθα και ρεβύθι Η συνταγή αυτή μας λέει αναλυτικά το πως μπορούμε να ετοιμάσουμε νόστιμες και υγιεινές, χορτοφαγικές…
Εύκολα ψωμάκια μπριός Ακολουθώντας αυτή τη συνταγή θα φτιάξετε με μεγάλη ευκολία ψωμάκια μπριός, αφράτα και λαχταριστά. Δείτε…
Συνταγή για φύλλο χωριάτικο Φτιάξτε υπέροχο, σπιτικό, χωριάτικο φύλλο για τις πίτες σας, ακολουθώντας αυτή την εύκολη συνταγή!
Ελιόψωμο εύκολο και γρήγορο Υλικά: 2 φάριν απ 2 κουτιά μπύρας μεγάλα (2×500 ml) 2 κούπες ελιές χωρίς κουκούτσια,…
Βάφλες (ή τηγανίτες) στο τηγάνι Μια συνταγή για βάφλες χωρίς να χρειάζεται να έχουμε συσκευή για βάφλες! Πιστέψτε με, ένα…
Ζύμη για πίτσα με λεπτή τραγανή κρούστα (Ιταλική) Σας αρέσει η Ιταλική πίτσα με το λεπτό τραγανό ζυμάρι; Αν ναι, τότε ήρθε η…
Ζύμη για όλες τις χρήσεις, του Νυχτολούλουδου Υλικά: 3 φλυτζάνια αλεύρι 1 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο 1 φλυτζάνι άσπρο κρασί 1 κουταλάκι του γλυκού…
Αρτοποίημα εξ ουρανού και στην κορυφή κανέλα Με αυτή την συνταγή και λίγο κόπο, θα ετοιμάσετε για εσάς και τους αγαπημένους σας…
Κρέπες αλμυρές, της Ειρήνης Φτιάξτε ζύμη για αλμυρές κρέπες ακολουθώντας την συνταγή που μας έστειλε η Ειρήνη Πανίδου.
Ατομικές τυρόπιτες, της Λιλίκας Μια ζύμη βελούδο πραγματικό… Ζύμη φούρνου! Αφού μου την έδωσε φίλος φούρναρης! Η συνταγή ήταν…
Κρέπες με γάλα σόγιας Μια συνταγή για να φτιάξουμε κρέπες, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε γάλα. Δείτε την.