Τυρί ροκφόρ
Τυρί ένταμ
Γραβιέρα
Σταφύλια κόκκινα
Σταφύλια πράσινα
Σταφύλια μαύρα
Ακτινίδια
1 Καραμπόλα (φρούτο αστέρι)
Σγουρός μαϊντανός ή άλλο φρέσκο μυρωδικό
Σε μια ωραία πιατέλα στολίζουμε τα φύλλα από το φρέσκο μυρωδικό μας να θυμίζει κάπως έλατο (μεγαλύτερα στη βάση και μικρότερα στην κορυφή). Πλένουμε τα ακτινίδια και ξεφλουδίζουμε το ένα ώστε να το κόψουμε κυλινδρικό για να κάνει τη βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου.
Κόβουμε τα τυριά μας σε κυβάκια (λίγη προσοχή στο ροκφόρ γιατί διαλύεται εύκολα). Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα σταφύλια μας και την καραμπόλα. Βγάζουμε τα κοτσάνια από τα σταφύλια και κόβουμε την καραμπόλα σε σχετικά λεπτές φέτες.
Τώρα είμαστε έτοιμοι να διακοσμήσουμε την γιορτινή πιατέλα μας. Βάζουμε το κοτσάνι από το ακτινίδιο στο κάτω μέρος στο κέντρο. Από πάνω βάζουμε τα κυβάκια του ροκφόρ να κάνουν μια μακριά λωρίδα, πιο πάνω τα κόκκινα σταφύλια σε μια λίγο πιο κοντή λωρίδα, στη συνέχεια το ένταμ, τα πράσινα σταφύλια, τη γραβιέρα, τα μαύρα σταφύλια και στο τέλος ακτινίδιο κομμένο σε ροδέλες. Στη συνέχεια διακοσμούμε με τις φέτες της καραμπόλα, αστέρια εδώ κι εκεί βάζοντας το πιο χαριτωμένο στην κορυφή και η πιατέλα τυριών και φρούτων είναι έτοιμη! Καλές γιορτές!