12 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
250γρ. σοκολάτα με 81% κακάο
6 καρύδια
Κακάο σκόνη (άγλυκο)
Σπάμε προσεκτικά τα καρύδια ώστε να πάρουμε δύο “πεταλούδες” από το καθένα. Κάνουμε μια χαρακιά στο κάθε δαμάσκηνο και το γεμίζουμε με το καρύδι. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και βουτάμε μέσα ένα ένα τα δαμάσκηνα ώστε να σκεπαστούν με σοκολάτα γύρω γύρω. Σε αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τα γεμιστά δαμάσκηνα μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα και στη συνέχεια με ένα μικρό σουρωτήρι τα πασπαλίζουμε γύρω γύρω με σκόνη κακάο. Τα δαμάσκηνα με σοκολάτα είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε! Εάν θέλουμε να τα διατηρήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα τα τοποθετούμε σε τάπερ στο ψυγείο.