1 1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1/2 κούπα ζάχαρη λευκή
1 αυγό
1 1/3 κούπας ινδική καρύδα τριμμένη
1/2 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
2 κάψουλες βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη σόδα μαγειρικής και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει και προσθέτουμε την καστανή και την λευκή ζάχαρη. Χτυπάμε μαζί τους και το αυγό και τις βανίλιες να γίνει αφράτο. Αναμειγνύουμε σταδιακά το μείγμα μας με το μείγμα του αλευριού με απαλές κινήσεις και προσθέτουμε και την τριμμένη καρύδα. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί και με το κουτάλι απλώνουμε σε όλη του την επιφάνεια μπισκοτάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για δέκα περίπου λεπτά μέχρι να χρυσίσουν πολύ ελαφρά σε κάποια σημεία τους. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα φυλάσσουμε σε κουτί που να κλείνει ερμητικά.