1 πακέτο χυλοπίτες χωριάτικες (τις μακριές)
1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Υλικά για τη σάλτσα:
200γρ. μυζήθρα νωπή
1 1/2 κουταλάκι ρίγανη
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια
1 φλιτζάνι τσαγιού φύλλα μαϊντανού
Υλικά για το γαρνίρισμα:
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Μυζήθρα ξερή τριμμένη
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις χυλοπίτες, μέχρι να κρατάνε λίγο. Τις στραγγίζουμε και τις ανακατεύουμε με μια κουταλιά λάδι για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Αν το μείγμα που θα προκύψει είναι πολύ πηχτό το αραιώνουμε με λίγο γάλα. Σερβίρουμε τις χυλοπίτες ρίχνοντας από πάνω τη σάλτσα, τη ξερή μυζήθρα τριμμένη και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Εύη Λεοντίου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!