1 κιλό χταπόδι ή 1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1/2 ματσάκι μαϊντανό
500γρ. ψωμάκι της προηγούμενης ημέρας
1 κουτάλι της σούπας ρίγανη
Λίγο αλευράκι
Παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνι (είναι πιο υγιεινό)
Αλάτι, πιπέρι
Αλέθουμε στο μπλέντερ το χταπόδι που πρέπει να ‘ναι σβουριγμένο (αλλιώς το βάζουμε στην κατάψυξη) -αν κάνουμε την συνταγή με καλαμαράκια πρέπει να ‘ναι φρέσκα για να δώσουν νοστιμιά στα κεφτεδάκια μας. Εν συνεχεία βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Βρέχουμε και στραγγίζουμε το ψωμάκι μας και το ζυμώνουμε με τα άλλα υλικά μας, προσθέτοντας 3-4 κουταλιές αλεύρι ώστε να σφίξει το μείγμα μας και να μπορεί να πλάθεται σε κεφτεδάκια. Τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο και τα κεφτεδάκια μας ροδοκόκκινα. Τα πρωτοδοκίμασα σε εκδρομή με τα παιδιά μου στην Θάσο με χταπόδι. Εγώ τα έφτιαξα και με καλαμαράκια. Τα παρουσίαζα στο νηστίσιμο τραπέζι για να σπάω την μονοτονία των λαδερών και τα παιδιά μου ενθουσιαζόντουσαν. Η συνταγή αυτή καταγράφεται και χαρίζεται για τις γλυκές νυφούλες μου.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!