Υλικά:
1 1/2 κιλό χταπόδι
1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
1/2 κιλό ντομάτες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 ποτηράκι του κρασιού ξύδι
1 σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα κρεμμυδάκια. Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Κόβουμε το χταπόδι σε σχετικά μεγάλα κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε όλα μας τα υλικά, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι το φαγητό μας να απορροφήσει σχεδόν όλα του τα υγρά και να μείνει το χταπόδι με μια παχύρευστη σάλτσα.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.