2 κούπες χταπόδι βρασμένο κομμένο σε ροδέλες
1/2 κούπα μπέικον σε κομματάκια
1/2 κούπα μαγιονέζα
1 κούπα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2-3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι τζίντζερ ψιλοκομμένο
1 λεμόνι (το χυμό του)
1 κουταλάκι ξύδι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Σε ένα μπωλ βάζουμε το σέλινο, το τζίντζερ, το χυμό λεμονιού, το ξύδι και τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Τηγανίζουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο, ελαφρά, το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το χταπόδι, το μπέικον, το κρεμμύδι και τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε αν είναι εντάξει από αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνουμε να σταθούν για πέντε λεπτά και σερβίρουμε.