Υλικά:
1 κιλό χταπόδι κατεψυγμένο
1 κούπα μαγιονέζα
1 βαζάκι πάστα ελιάς
4-6 μαύρες ελιές
Λίγο φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση:
Ξεπαγώνουμε το χταπόδι και το βράζουμε σε ελάχιστο νερό για μισή ώρα περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε φέτες. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά την πάστα ελιάς με την μαγιονέζα. Σερβίρουμε την σως ελιάς στα πιάτα μας και πάνω της γαρνίρουμε το χταπόδι προσθέτοντας σε κάθε πιάτο και μια ελιά και λίγα φυλλαράκια μαϊντανού.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.