Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
1 χταπόδι
1 κιλό φασολάκια φρέσκα
1/2 κιλό σπανάκι
5 πατάτες
4 ντομάτες τριμμένες
2 κρεμμύδια
6-7 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε τα φασολάκια μας βγάζοντας τις ίνες και κόβοντας τις άκρες τους. Καθαρίζουμε επίσης τα κρεμμύδια και τα κόβουμε όπως κάνουμε για την χωριάτικη σαλάτα. Το σπανάκι μας το κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα που μπορεί να μπει και στο φούρνο ή σε μια πήλινη γάστρα, βάζουμε κάτω κάτω τα φασολάκια μας. Από πάνω κόβουμε τις πατάτες μας σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι, το σπανάκι, τις τριμμένες ντομάτες και το χταποδάκι. Κατόπιν προσθέτουμε το κρασί, τις σκελίδες του σκόρδου, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε το σκεύος μας, το σταυρώνουμε και το μαγειρεύουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 1/2 ώρα. Σερβίρουμε προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο στο πιάτο μας.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!