Υλικά:
1 κιλό χταποδάκι
2 κρεμμύδια ξερά
1 φύλλο δάφνης
Ξύδι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το χταπόδι (αφαιρούμε τα μάτια και το στόμα του) και το κόβουμε ανά δύο πλοκάμια. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα), προσθέτουμε το χταπόδι (χωρίς να προσθέσουμε νερό) και το φύλλο δάφνης. Αφήνουμε το χταποδάκι να βράσει σε μέτρια φωτιά με μισοκαπακωμένη κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει ελαφρά. Στη συνέχεια ανεβάζουμε τη φωτιά, ξεκαπακώνουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε ξύδι. Όταν δέσει η σάλτσα του το ξυδάτο χταποδάκι μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.