2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού κοσκινισμένο αλεύρι
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα
2 αυγά
3 κουταλιές της σούπας κοσκινισμένο κακάο
2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι βανίλια
150γρ. περίπου σταφίδες μουσκεμένες σε κονιάκ
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει (με σύρμα στο χέρι ή στο μίξερ). Προσθέτουμε σιγά-σιγά την ζάχαρη. Όταν είναι αφράτο ρίχνουμε τα 2 αυγά χτυπημένα. Στην συνέχεια προσθέτουμε την βανίλια. Αφού ανακατέψουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν το προσθέτουμε στο μίγμα μας εναλλάξ με το γάλα, δηλαδή λίγο γάλα-λίγο αλεύρι, λίγο γάλα-λίγο αλεύρι κ.ο.κ. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες. Βουτυρώνουμε μία φόρμα ή ένα ταψάκι και ρίχνουμε μέσα το μίγμα μας. Βάζουμε το κονιάκ από τις σταφίδες σε ένα ποτήρι και το πίνουμε απολαμβάνοντας το ψήσιμο του κέικ για 45-50 περίπου λεπτά στους 170-180 βαθμούς. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα και αφού κρυώσει το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Καλή επιτυχία με οικογενειακά ζεστά Χριστούγεννα!!!
Την συνταγή αυτή καθώς και την φωτογραφία που την συνοδεύει, μας τα έστειλε ο καλός μας φίλος Ορφέας, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε τα blog του Ορφέα: «ΤΟΥΙΤΥ» και Ααα!!! να μία Τρελή κι αδέσποτη !!!!