1 φλιτζάνι τσαγιού μαργαρίνη
2 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σταφίδες
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα
1/2 φλιτζάνι καρύδια
1/2 φλιτζάνι χουρμάδες και δαμάσκηνα (μαζί), λεπτοκομμένα
1/2 φλιτζάνι μπράντυ
1/2 φλιτζάνι γάλα
5 αβγά
3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού σόδα (διαλυμένη σε λίγο μπράντυ)
3 βανίλιες
Λίγα καβουρδισμένα κουκουνάρια
Αρχικά, αλευρώνουμε ελαφρώς τα αποξηραμένα φρούτα. Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη. Μετέπειτα, ρίχνουμε τους κρόκους (κρατάμε τα ασπράδια για μαρέγκα), το γάλα, τα καρύδια, τα αμύγδαλα, το μπράντυ και τη σόδα. Προσθέτω και τα υπόλοιπα αποξηραμένα φρούτα, το αλεύρι και στο τέλος και με ελαφρές κινήσεις τη μαρέγκα, που έχω στο μεταξύ κάνει με τα 5 ασπράδια που έχω κρατήσει. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα σε σχήμα έλατου, ή κάποιου άλλου χριστουγεννιάτικου σχήματος, ρίχνω τον χυλό και ψήνω για περίπου μια ώρα σε φούρνο 180 – 200 βαθμών κελσίου. Από πάνω στολίζω με ζάχαρη άχνη, και διάφορα στολίδια, φιόγκους ή οτιδήποτε. Είναι ονειρεμένο και δοκιμασμένο!!!
Την συνταγή αυτή μας έστειλε ο Γιώργος Αγγέλου, και τον ευχαριστούμε πολύ.