Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
1 γαλοπούλα ή μεγάλο κοτόπουλο
800γρ. συκωτάκια πουλιών
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
800γρ. κάστανα βρασμένα
700γρ. ρύζι νυχάκι
2 κόκκινες πιπεριές
300γρ. γραβιέρα
3 καρότα τριμμένα
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
Λίγο άνηθο
1 χούφτα λιαστές ντομάτες
1 χούφτα κουκουνάρι
1 χούφτα σταφίδες μαύρες
1 ποτηράκι του καφέ κονιάκ
2 κ.γ. κάρυ
2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
Λίγο σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Σε αυτό σωτάρουμε τον κιμά μας και τα συκωτάκια. Προσθέτουμε τις μουλιασμένες στο κονιάκ σταφίδες και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού, και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας, εκτός από την πάπρικα και τις φέτες του λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά! Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε αλουμινόχαρτο μπόλικο. Από πάνω βάζουμε λαδόκολλα και εκεί τοποθετούμε το κοτόπουλό μας. Σε ένα μπολάκι βάζουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε εκεί την πάπρικα. Ανακατεύουμε και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά το κοτόπουλό μας εξωτερικά. Το γεμίζουμε με την υπέροχη γέμιση μας και την υπόλοιπη γέμιση την βάζουμε γύρω του. Βάζουμε πάνω στο κοτόπουλο τις φλούδες από το λεμόνια και κλείνουμε το αλουμινόχαρτο σαν πουγκί.
Ψήνουμε στο φούρνο για δύο παρά κάτι περίπου ώρες στους 180 βαθμούς.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!