1 1/2 κιλό ανθότυρο
1 φλιτζάνι μέλι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
6 αυγά
2 κάψουλες βανίλια ή λίγο ξύσμα πορτοκάλι
Υλικά για το γαρνίρισμα:
Κανέλα
Άλλα υλικά:
Λίγο αλεύρι
Λίγο φρέσκο βούτυρο
Θρυμματίζουμε το ανθότυρο σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε μέσα και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μικρό ταψάκι ή πυρέξ, ρίχνουμε μέσα του το μείγμα και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε την Χριστουγεννιάτικη μελόπιτα με κανέλα και την σερβίρουμε σε πιάτα. Καλά Χριστούγεννα!
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Ευαγγελία Π., και την ευχαριστούμε πολύ.