Ντομάτες
Τυρί μοτσαρέλα
Τριμμένη παρμεζάνα
Φρέσκο βασιλικό
Ελαιόλαδο
Ρίγανη (προαιρετικά)
Άνηθο για την διακόσμηση
Πλένουμε και σκουπίζουμε τις ντομάτες. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με ελαιόλαδο. Κόβουμε σε ροδέλες τις ντομάτες και τις τοποθετούμε στο ταψί. Πασπαλίζουμε το κέντρο με λίγη ρίγανη (προαιρετικά). Κόβουμε μια λεπτή ροδέλα μοτσαρέλας για κάθε ντομάτα και την ακουμπάμε στο κέντρο της. Πασπαλίζουμε με μπόλικη παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό και πασπαλίζουμε τις ντομάτες με τα λιωμένα τυριά και ξαναβάζουμε στο φούρνο για λίγα λεπτά ώστε τα τυριά να πάρουν χρώμα. Σε πιατέλα στρώνουμε σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου τον άνηθο και ακουμπάμε πάνω του τις ντομάτες σαν χριστουγεννιάτικες μπάλες. Καλές γιορτές!