7-8 καλές φέτες κέικ (περισσεύματα)
1 κρέμα γάλακτος (250ml)
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Τρούφα μαύρη
Χρωματιστή και διαφανής μεμβράνη
Σε λεκάνη θρυμματίζω τις φέτες του κέικ ενώ παράλληλα στο μούλτι ρίχνω την κρέμα γάλακτος και την χτυπώ μέχρι να πήξει. Μετά ρίχνω και τη ζάχαρη και χτυπώ λίγο ακόμα. Κατόπιν ρίχνω την κρέμα στη λεκάνη με το κέικ και ανακατεύω. Βάζω για λίγο στο ψυγείο να παγώσει το μίγμα, μετά το βγάζω και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνω κανονικές ποσότητες και πλάθω τρουφάκια. Τέλος τα κυλώ στην τρούφα και κόβω μικρά κομμάτια μεμβράνης για να τυλίξω τα τρουφάκια μου.
Είναι ένα ωραίο κέρασμα σε γιορτές για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους! Καλή επιτυχία!
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία Παρασκευά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!