450γρ. αλεύρι
220γρ. βούτυρο
150γρ. φρουκτόζη Ζωγράφος
2 αυγά
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/2 κουταλάκι τζίντζερ
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
Υλικά για το γλάσο:
1 ασπράδι αυγού
1 φλιτζάνι φρουκτόζη Ζωγράφος
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
1 κουταλάκι ξύδι
Υλικά για τη διακόσμηση (προαιρετικά):
Χρώμα ζαχαροπλαστικής
Τρούφα σοκολάτα ή χρωματιστή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπωλ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη φρουκτόζη μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα αυγά, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ τριμμένο και το γαρύφαλλο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε σταδιακά ανακατεύοντας τέλος με ένα κουτάλι τη ζύμη μας μέχρι να γίνει μαλακή. Στη συνέχεια ζυμώνουμε με τα χέρια μας. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη μας σε πάχος περίπου μισού εκατοστού. Κόβουμε τα μπισκότα με κουπ πατ και τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Τα αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν και τα ψήνουμε για ένα τέταρτο περίπου μέχρι να ροδίσουν. Όταν κρυώσουν τα μπισκότα, ετοιμάζουμε το γλάσο. Στο μπλέντερ χτυπάμε τη φρουκτόζη μέχρι να γίνει άχνη. Ανακατεύουμε την φρουκτόζη με το κορν φλάουρ, το ασπράδι και το ξύδι. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής. Διακοσμούμε τα μπισκότα με το γλάσο και αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με την τρούφα όσο το γλάσο είναι ακόμη ρευστό.