250γρ. λουκούμια τριαντάφυλλο (κόκκινα)
250γρ. λουκούμια μέντα (πράσινα)
600γρ. αλεύρι
240ml λευκό κρασί
240ml σπορέλαιο
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 βανιλέτες
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τις βανιλέτες και στη συνέχεια προσθέτουμε το λευκό κρασί και το λάδι. Ανακατεύουμε όσο χρειάζεται για να έχουμε ομοιόμορφη ζύμη (δεν πρέπει να το παραζυμώσουμε). Εάν τα λουκούμια μας είναι μεγάλα τα κόβουμε στα δύο. Μετράμε τον αριθμό τους και χωρίζουμε την ζύμη μας σε ισόποσα κομμάτια.
Ανοίγουμε κάθε ζυμαράκι ανάμεσα στις παλάμες μας και βάζουμε ένα λουκούμι στο κέντρο του. Κλείνουμε με τα δάχτυλά μας καλά τη ζύμη ώστε να τυλίξει το λουκούμι και στη συνέχεια το πλάθουμε κυκλικά στις παλάμες μας να γίνει μια μπαλίτσα. Απλώνουμε τα τυλιχτά χριστουγεννιάτικα λουκουμάκια μας πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας κενά μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να χρυσίσει το κάτω μέρος από τα τυλιχτά χριστουγεννιάτικα λουκουμάκια μας. Έτσι όπως είναι καυτά βγαίνοντας από τον φούρνο τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Εάν θέλουμε να ψήνουμε δύο ταψιά συγχρόνως τότε κατεβάζουμε στους 160-170 βαθμούς την θερμοκρασία του φούρνου μας και ψήνουμε με αέρα αλλάζοντας στα μισά του χρόνου την θέση των ταψιών (το πάνω κάτω και το κάτω πάνω).