1/2 κούπα βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη άχνη
3 κούπες καρύδα τριμμένη
2 κουταλιές γάλα
1 βανιλέτα
Χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο (ή μπλε και κίτρινο)
Υλικά για το γλάσο:
3/4 κούπας σταγόνες λευκής σοκολάτας
1 κουταλάκι βούτυρο
1 κουταλιά γάλα
Στρογγυλά πολύχρωμα μίνι καραμελάκια ή mini m&m’s
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη μισή κούπα βούτυρο και την αφήνουμε να χλιάνει λίγο. Ανακατεύουμε προσθέτοντας τη ζάχαρη άχνη με το γάλα. Κατόπιν, προσθέτουμε την καρύδα, την βανιλέτα και σταγόνα σταγόνα το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής έτσι ώστε το μείγμα μας να αποκτήσει το επιθυμητό για εμάς πράσινο χρώμα του. Πλάθουμε μπαλάκια με αυτή τη ζύμη και σχηματίζουμε χριστουγεννιάτικα δεντράκια (κώνους). Αραδιάζουμε τα δεντράκια μας σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες (ή στην κατάψυξη για 3/4-1 ώρα).
Τώρα θα φτιάξουμε το γλάσο. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το γάλα ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα μας. Βουτάμε τις κορυφές των χριστουγεννιάτικων δέντρων μας έτσι ώστε να μοιάζει το γλάσο με χιόνι. Πιέζουμε ελαφρά πάνω στο γλάσο (και πριν αυτό σκληρύνει) τα χρωματιστά καραμελάκια. Φυλάσσουμε τα δεντράκια μας ερμητικά κλεισμένα σε τάπερ στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα σερβίρουμε πάνω σε πιατέλα καθρέφτη! Χρόνια πολλά!