Λουκανικάκια τύπου Φρανκφούρτης
Αγγούρι ή αγγουράκια
Ντοματάκια πέρλες
Θα χρειαστούμε μακριές οδοντογλυφίδες ή καλαμάκι από σουβλάκι (θα πρέπει να το κόψουμε στη μέση).
Στρώνουμε τα λουκάνικα το ένα δίπλα στο άλλο ανά 4 και κόβουμε λοξά ώστε να δημιουργήσουμε ισοσκελή τρίγωνα (όπως φαίνεται στη φωτογραφία) και τους περνάμε την οδοντογλυφίδα. Πλένουμε το αγγούρι και με το κατάλληλο εργαλείο ή ένα πιρούνι ξύνουμε κάθετα τη φλούδα του να γίνει “ριγέ”. Το κόβουμε σε πολύ χοντρές ροδέλες και καρφώνουμε μια ροδέλα στο κάτω μέρος του δέντρου από λουκάνικα, να είναι η βάση του. Καρφώνουμε και μια πέρλα ντομάτας στο πάνω μέρος του δέντρου και τα λουκανικάκια μας είναι έτοιμα να συμμετάσχουν στην γιορτινή ατμόσφαιρα του τραπεζιού ή του μπουφέ και να ικανοποιήσουν με την γεύση τους.
Εάν θέλουμε να τα περάσουμε από φούρνο το κάνουμε πριν βάλουμε το αγγούρι και τη ντομάτα. Καλό είναι να συνοδεύεται η πιατέλα με τα χριστουγεννιάτικα ελατάκια από λουκάνικα με: κρακεράκια, φρυγανισμένο ή φρέσκο ψωμί καθώς επίσης από κέτσαπ και μουστάρδα!