Ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
Κριμ τσιζ
Γιαούρτι στραγγιστό
Αγγουράκια μικρά (τύπου Κρήτης)
Καλαμπόκι
Αλάτι
Πρώτα θα φτιάξουμε το ντρέσινγκ μας. Ανακατεύουμε σε αναλογία 2 προς 1 το κριμ τσιζ με το γιαούρτι (2 κουταλιές κριμ τσιζ με 1 στραγγιστό γιαούρτι) και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Πλένουμε σχολαστικά τα αγγούρια και κόβουμε κάθετα στην μεγάλη τους διάσταση τα αγγούρια. Αν θέλουμε κόβουμε στο μέρος της φλούδας τους να γίνουν σαν κρόσσια (κάθετες εγκοπές). Κόβουμε σε λεπτές φετούλες το αγγούρι.
Κόβουμε με κουπ πατ χριστουγεννιάτικα δεντράκια από το ψωμί του τοστ. Αλείφουμε το ψωμί τους με το ντρέσινγκ και πάνω τους στολίζουμε με τις φετούλες αγγουριού έτσι ώστε να καλύπτεται όλη η επιφάνεια του ψωμιού (ίσως χρειαστεί να βάλουμε λοξά τις φετούλες μας ή να τις κόψουμε στη μέση. Τέλος για χριστουγεννιάτικο αστέρι βάζουμε στην κορυφή ένα σποράκι καλαμποκιού. Εάν δεν έχουμε καλαμπόκι μπορούμε να φτιάξουμε αστέρι από πιπεριά Φλωρίνης, ή ντομάτα, ή να βάλουμε ένα φυλλαράκι μαϊντανού κτλ. Καλές γιορτές!