1100γρ. αλεύρι Νο1 Μύλων Αγίου Γεωργίου
60γρ. μαγιά νωπή
160ml ελαιόλαδο
130γρ. ζάχαρη
100γρ. μέλι
2κ.γ. αλάτι
140ml χυμό πορτοκάλι
1 πορτοκάλι (ξύσμα)
1/2κ.γ. κανέλα
1/2κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
Λίγο τριμμένο γαρύφαλλο
130γρ. καρύδια χοντροκομμένα
200γρ. σταφίδες ξανθές
400ml νερό χλιαρό
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το δουλεύουμε τριφτά με τις παλάμες. Διαλύουμε σε 5 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό, τη μαγιά. Προσθέτουμε στο αλεύρι τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και όλα τα μπαχαρικά. Ζυμώνουμε προσθέτοντας σιγά-σιγά το νερό για να γίνει η ζύμη ελαστική και λεία. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ζυμώνουμε έως ότου ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Πλάθουμε ένα φαρδύ κορδόνι 4-5εκατ. με το οποίο σχηματίζουμε μια κουλούρα με τρύπα στη μέση. Τη βάζουμε σε ένα ταψί ελαφρά λαδωμένο. Σκεπάζουμε το ταψί με βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε το ψωμί να διπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου 1 ώρα.
Πριν το βάλουμε στο φούρνο, αλείφουμε την επιφάνεια με χλιαρό γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τρυπάμε σε 2-3 σημεία την κουλούρα και την ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 30 λεπτά. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 60′.