Υλικά:
Δαμάσκηνα
Σταφίδες
Βερίκοκα αποξηραμένα
Μήλα
Πορτοκάλια
Αχλάδι
Ξύλα κανέλας
Γαρίφαλο
Ζάχαρη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε όλα τα φρούτα και τα μυρωδικά. Αν θέλουμε βάζουμε και ζάχαρη, αλλά προαιρετικά, γιατί τα φρούτα βγάζουν γλύκα. Ρίχνουμε νεράκι. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν όλα και να δέσουν. Σερβίρουμε την κομπόστα κρύα ή ζεστή.
Λιλίκα
Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.