2 πατάτες
2 καρότα
2 κρεμμύδια
1 ντοματάκι κονκασέ
1 πράσο
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο σέλινο
Λίγη σελινόριζα (προαιρετικά)
1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασσέ
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας. Κόβουμε τις πατάτες σε τετραγωνάκια, τα καρότα σε ροδέλες ή ημικύκλια, τα κρεμμύδια και τη σελινόριζα σε μικρά τετραγωνάκια, το πράσο σε λεπτά ημικύκλια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει νερό και όταν αυτό γίνει ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά μας, το κονκασέ, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε να βράσουν για ένα τέταρτο και προσθέτουμε το ρύζι. Όταν το ρύζι φουσκώσει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και η χορτόσουπά μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.