1/2 πακέτο ανάμεικτα λαχανικά (500γρ.)
3 πατάτες μέτριες
1/5 πακέτου κριθαράκι (100γρ.)
100γρ. πελτέ ντομάτας
1 κουτ. σούπας σέλινο αποξηραμένο
1/2 κουτ. σούπας μαϊντανό αποξηραμένο
1 κουτ. σούπας αλάτι
Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε τις πατάτες μας και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 1/2 – 3 λίτρα καυτό νερό και προσθέτουμε όλα μας τα υλικά εκτός από το κριθαράκι. Ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά (να κοχλάζει ελαφρά το φαγητό μας), με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά μας. Κατόπιν ρίχνουμε το κριθαράκι και βράζουμε για άλλα πέντε λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Σβήνουμε το μάτι, καπακώνουμε την κατσαρόλα και σε δέκα λεπτά μια χορταστική χορτόσουπα θα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.