2 μελιτζάνες
2 ντομάτες
2 κρεμμύδια
3 πιπεριές Φλωρίνης
3 κολοκύθια
150γρ. κριθαράκι σόγια
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε σχετικά μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε όπως για την χωριάτικη σαλάτα. Ξεφλουδίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις ψιλοκόβουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο (όσο να καλύψει καλά το πάτο της) και σε αυτό τσιγαρίζουμε κρεμμύδια και σκόρδα. Προσθέτουμε τα λαχανικά μας, μία κουταλιά αλάτι, λίγο πιπέρι και ένα 1 λίτρο καυτό νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν για καμιά ώρα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε που και που.
Κατόπιν προσθέτουμε το κριθαράκι από σόγια και εάν χρειάζεται (εξαρτάται από την κουζίνα και τα σκεύη μας) προσθέτουμε και νερό καυτό. Εμείς επιλέγουμε πόσο ζουμερή θέλουμε τη χορτόσουπά μας! Βράζουμε για κάνα 20λεπτο, ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα -μην μας κολλήσει στον πάτο το κριθαράκι- και σβήνουμε το μάτι, αφήνοντας το φαγητό μας να σταθεί για κάνα τεταρτάκι. Καλή σας όρεξη!