1 δόση “κρέπες από κολοκύθα και ρεβύθια”
Υλικά για τα πικάντικα λαχανικά:
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 καρότο χοντροτριμμένο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά καπνιστή πάπρικα
1-2 σταγόνες τσίλι
Λίγες σταγόνες σόγια σως (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για γαρνιτούρα:
1 αβοκάντο
Ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
Αλάτι, πιπέρι
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μέσα σωτάρουμε τη κόκκινη πιπεριά και το καρότο. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά μας και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, το τσίλι, την σόγια σως, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα μας να πιει τα υγρά της και να δέσει.
Κόβουμε σε φετούλες το αβοκάντο. Πάνω στις χορτοφαγικές κρέπες μας απλώνουμε λίγη σάλτσα λαχανικών και πάνω της βάζουμε λίγες φετούλες αβοκάντο. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και απολαμβάνουμε ένα νόστιμο και υγιεινό ορεκτικό.