1/2 κιλό σπανάκι
1/2 κιλό σέσκουλα
1/2 κιλό αντίδια
1/2 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών
Άνηθος, μαϊντανός, κρεμμυδάκι φρέσκο
2 ξερά κρεμμύδια
1 ποτήρι λευκό καλό κρασί
Χυμός φρέσκιας ντομάτας
Λάδι, αλάτι, πιπέρι, λεμόνι
Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε όλα τα υλικά και κόβουμε με τα χέρια μας σε χοντρά κομμάτια έτσι ώστε να χωράνε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Σωτάρουμε όλα τα κρεμμύδια και σιγά σιγά προσθέτουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με την ντομάτα και το κρασί και σκεπάζουμε. Μαγειρεύουμε για 35 λεπτά περίπου. Σερβίρονται ζεστά με λεμόνι.
Με τα ίδια υλικά +
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
Σπορέλαιο για τα φύλλα
250 γρ. ανθότυρο
250 γρ. φέτα
250 γρ. πεκορίνο
Στην περίοδο της νηστείας απλά μην βάλετε τυριά! Σε βαθύ ταψί στρώνουμε τα φύλλα, 6 κάτω 6 πάνω, και στη μέση τοποθετούμε τα λαχανικά αφού τα έχουμε αναμείξει με τα τυριά. Ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο μας!
Καλή όρεξη!
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Μαργελλου Ελένη και την ευχαριστούμε πολύ.