1 κιλό χόρτα του βουνού (όχι πικρά π.χ. καυκαλήθρες)
4 σκελίδες σκόρδο
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
Αλάτι
Λίγο πιπέρι
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα μας και τ’ αφήνουμε να στραγγίξουν πάρα πολύ καλά για να μην έχει πάρα πολύ ζουμί το φαγητό μας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και μέσα τσιγαρίζουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδου κομμένες σε σχετικά μεγάλες ροδέλες. Μόλις τσιγαριστούν βάζουμε και τα χόρτα μας και ανακατεύουμε καλά. Δεν προσθέτουμε νερό αλλά ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για να μην αρπάξει το φαγητό μας και περιμένουμε να βγάλουν τα χόρτα τα δικά τους υγρά. Σε τρία τέταρτα περίπου τα γιαχνιστά χόρτα είναι έτοιμα. Προσθέτουμε αλάτι και λίγο πιπέρι ανάλογα με το γούστο μας και γίνονται μέλι.