1 1/2 κιλό χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο
20 κληματόφυλλα
20 δαμάσκηνα ξερά
2 κλωνάρια σέλερι
1 πράσο
1 ποτήρι κρασί
1/2 ποτήρι κονιάκ ή μπράντυ
150 γρ. φρέσκο βούτυρο μαγειρικής (γάλακτος)
Κορν φλάουρ
Αλάτι, πιπέρι
Ζητάμε από το χασάπη να μας ανοίξει το κρέας σε φέτα (για ρολό) και να το χτυπήσει για να ανοίξει καλά. Σε βραστό νερό ζεματάμε τα κληματόφυλλα. Σε ένα μπωλ βάζουμε το κρασί και το μπράντυ και αφήνουμε τα ξεκουκουτσιασμένα δαμάσκηνα να μουσκέψουν για λίγες ώρες (δεν πετάμε το υγρό που θα περισσέψει). Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο από το βούτυρο γάλακτος και σοτάρουμε το πράσο και το σέλερι χοντροκομμένα. Σε μια επιφάνεια στρώνουμε τα αμπελόφυλλα έτσι ώστε να ταιριάζουν με τη φέτα του κρέατος. Πάνω τους στρώνουμε το κρέας, πάνω του απλώνουμε τα λαχανικά και τέλος τα δαμάσκηνα. Προσεκτικά τυλίγουμε σε ρολό το κρέας και το στερεώνουμε με σπάγκο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και τσιγαρίζουμε το ρολό από όλες τις πλευρές προσέχοντας να μην σκιστούν τα κληματόφυλλα. Προσθέτουμε τα υγρά της μαρινάτας (κρασί και μπράντυ), λίγο νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να μαγειρευτεί για 1 1/2 ώρα περίπου. Όταν ψηθεί το βγάζουμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε στο ζουμί το κορν φλάουρ ώστε να δέσει η σάλτσα. (Αν θέλουμε μεγαλύτερη ποσότητα σάλτσας προσθέτουμε νερό και το ανάλογο κορν φλάουρ). Όταν κρυώσει το κρέας, το λύνουμε από το σπάγκο και το κόβουμε σε φέτες. Σερβίρουμε σε πιατέλα που στο κέντρο της θα έχει σαλτσιέρα με τη σάλτσα του ρολό. Συνοδεύεται άριστα με ρύζι.