2 κιλά χοιρινό από σπάλα σε μερίδες
1 κιλό σελινόριζα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
2 κρόκους αβγών
Χυμό από 2 λεμόνια
Λίγο αλεύρι
Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά το χοιρινό. Ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και όταν μαραθεί το σβήνετε με το κρασί. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε νερό.
Ζεματάτε το σέλινο σε βραστό νερό και το στραγγίζετε. Όταν το κρέας θα έχει μισοβράσει προσθέτετε και το σέλινο και αφήνετε το φαγητό να βράσει μέχρι το σέλινο και το κρέας να μαλακώσουν καλά.
Βγάζετε το φαγητό από τη φωτιά. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε λίγο λάδι το ζεσταίνετε ρίχνετε και ανάλογο αλεύρι ανακατεύετε μέχρι να γίνει λείο. Το κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε το χυμό των λεμονιών και τους κρόκους χτυπημένους και ανακατεύετε ρίχνοντας και ζουμί από την κατσαρόλα. Το βάζετε πάλι στη φωτιά για να πήξει λίγο. Το ρίχνετε στο φαγητό και κουνάτε την κατσαρόλα να πάει η σάλτσα παντού. Σερβίρετε!
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Εύη Λεοντίου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!