1 1/2 κιλό χοιρινή σπάλα χωρίς κόκαλο
1 πακέτο μανιτάρια άσπρα (500γρ.)
1 φλυτζάνι του τσαγιού Μαυροδάφνη
2 κρεμμύδια ξερά
1 κουταλάκι γλυκάνισο
1/4 κουταλάκι κανέλα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Κόβουμε το κρέας μας σε μικρές μπουκίτσες και το πλένουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνουμε το κρέας μας μαζί με 150 ml νερό. Το τσιγαρίζουμε καλά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τη μαυροδάφνη και τα μπαχαρικά μας. Χαμηλώνουμε το μάτι μας στο μισό της δύναμής του, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για μισή ώρα με τρία τέταρτα. Που και που το κοιτάμε και του ρίχνουμε κανά ανακάτεμα. Μπορούμε να συνοδέψουμε με αυτό μακαρόνια, πιλάφι ή τηγανητές πατατούλες.