Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
1 κιλό χοιρινό
1 λάχανο μεσαίο
3 ντομάτες τριμμένες
5-6 κλωνάρια σέλερι
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι κρασί
2 λεμόνια
Ελαιόλαδο
Πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε το λάχανο σε μεγάλα κομμάτια και τα απλώνουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών, τα σκόρδα, λίγο ελαιόλαδο, λίγο χοντρό αλάτι και ανακατεύουμε. Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα να καψαλιστεί. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει και σε αυτό τσιγαρίζουμε το χοιρινό μας. Προσθέτουμε πιπέρι, το σέλερι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε με πάπρικα και κρασί. Κατόπιν ρίχνουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει για σαράντα λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λάχανο, την πάπρικα, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να γίνει το φαγητό μας.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!