1-2 μεγάλα χοιρινά κότσια
Πατάτες
Μπαχάρι
Μοσχοκάρφια (γαρύφαλλο)
2-3 δαφνόφυλλα
Φρυγανιά
Μουστάρδα
Λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί και αραδιάζουμε πάνω του λίγα μοσχοκάρφια, τα δαφνόφυλλα και αρκετούς σπόρους μπαχάρι (εκεί πάνω θα βάλουμε το κότσι). Πλένουμε τα κότσια, τα ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί και όταν στεγνώσουν τα αλείφουμε πάρα πολύ καλά με ελαιόλαδο (ιδιαίτερα την πέτσα). Πασπαλίζουμε με αλάτι σε όλη την επιφάνεια και τα βάζουμε στο ταψί να στέκονται όρθια με την χοντρή τους πλευρά είναι προς τα κάτω. Μπήγουμε και μερικά μοσχοκάρφια και μπαχάρια μέσα στο κότσι (στα κενά που υπάρχουν). Σε μια λεκάνη βάζουμε καθαρισμένες και χοντροκομμένες τις πατάτες και τις λαδώνουμε, τους βάζουμε και μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και λίγο λεμόνι. Τις ανακατεύουμε να πάει παντού και τις αραδιάζουμε στο ταψί γύρω γύρω από τα κότσια. Ψήνουμε τα κότσια για τόση ώρα όσο περίπου είναι το βάρος τους (δύο κιλά κότσι θέλουν δύο ώρες κ.ο.κ). Λίγο πριν να είναι έτοιμο το κρέας μας το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά (και αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγη στις πατάτες). Ψήνουμε για κανένα τεταρτάκι ακόμη να πάρει χρώμα η φρυγανιά και σερβίρουμε πεντανόστιμα χοιρινά κότσια με έξτρα τραγανή πέτσα και ροδοψημένες πατατούλες.