Υλικά:
8 μπριζόλες χοιρινές
1 κουταλιά μέλι
5 κουταλιές σόγια σος
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 λεμόνι ή λάιμ
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το σκόρδο και σε ένα μπωλάκι το ανακατεύουμε με το μέλι, το λάδι, τη σόγια σος και το χυμό λεμονιού, φτιάχνοντας έτσι μια μαρινάτα. Με αυτήν την μαρινάτα αλείφουμε τις μπριζόλες αφού προηγουμένως τις έχουμε αλατοπιπερώσει και τις αφήνουμε να σταθούν στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα. Στη συνέχεια ψήνουμε τις μπριζόλες στη σχάρα γυρνώντας τις ανά 10 λεπτά και αλείφοντας με την μαρινάτα που μας έχει περισσέψει.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.