1 κιλό χοιρινό κρέας ψαχνό
1 φλυτζανάκι λάδι για τηγάνισμα
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
1 κρεμμυδάκι ξερό τριμμένο
1 ποτήρι μαύρο κρασί
1 κουταλιά κοπανισμένο κόλιανδρο
1 1/2 κιλό σπανάκι πλατύφυλλο
3 αυγά
Χυμό 4 λεμονιών
Αλάτι, πιπέρι
Ζεματάτε για δευτερόλεπτα το σπανάκι και το σουρώνετε προσεκτικά, ξεχωρίζετε τα πλατύφυλλα βλαστάρια και τα απλώνετε σε μια πετσέτα. Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι με το κρέας. Προσθέτετε τα μπαχαρικά και το αλάτι. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, τα σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε το κρέας να τραβήξει τα υγρά του και στη συνέχεια να κρυώσει. Τυλίγετε τα κομματάκια του χοιρινού με τα πλατύφυλλα σπανάκια, όπως τους ντολμάδες, και τα στοιβάζετε σε μια κατσαρόλα. Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα το τηγανόλαδο και συμπληρώνετε με ζωμό κρέατος, στο οποίο έχετε διαλύσει τον τοματοπελτέ, μέχρι να σκεπαστούν τα ντολμαδάκια. Τα στερεώνετε καλά με ένα βαθύ πιάτο και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά. Όταν βράσουν, τα αυγοκόβετε. Άλλη διάσταση στο αβγολέμονο.
Η συνταγή αυτή περιλαμβάνεται στο βιβλίο «Μην πληρώσετε… είναι όλα δικά μου!» του Ηλία Μαμαλάκη