500 γρ. χοιρινό κρέας σπάλα σε κομματάκια
3 πιπεριές γλυκές
4 σκελίδες σκόρδο
350 γρ. μανιτάρια ολόκληρα(από κονσέρβα)
10 ντοματάκια Σαντορίνης
3 φύλλα δάφνης
Βασιλικός
Μαϊντανός φρέσκος
2 κούπες κρασί κόκκινο
1 κούπα λάδι
1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
Πάπρικα γλυκιά
Κάρι
Αλάτι, πιπέρι
Μαρινάρω το χοιρινό κρέας με κάρι, πάπρικα γλυκιά, αλάτι και πιπέρι. Το αφήνω να μαριναριστεί για μία ώρα περίπου. Στη συνέχεια το τηγανίζω ελαφρώς μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς ροδισμένο χρώμα από τη μία και την άλλη πλευρά και το σβήνω με μία κούπα κρασί. Το αφήνω για 3 λεπτά περίπου και το βάζω να στραγγίξει τα λάδια του σε ένα πιάτο που έχω στρώσει χαρτί απορροφητικό.
Σε καθαρό βαθύ τηγάνι ρίχνω τη μία κούπα λάδι και σοτάρω τις πιπεριές και το σκόρδο, ενώ στη συνέχεια προσθέτω και τα μανιτάρια. Ρίχνω μόλις σοταριστούν λίγη πάπρικα γλυκιά, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύω και προσθέτω τα ντοματάκια που τα έχω κόψει στη μέση και λίγο φρέσκο μαϊντανό και τα σβήνω με μία κούπα κρασί. Κατόπιν ρίχνω το βασιλικό και τα δύο φύλλα δάφνης και τη ζάχαρη και μόλις πάρουν βράση ρίχνω το κρέας που έχω ετοιμάσει, συμπληρώνω λίγο νερό αν χρειάζεται και το αφήνω 20 λεπτά να δέσουν τα υλικά.
Σερβίρεται πολύ ωραία με ρύζι.
4 μερίδες.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Ιωάννα Φραγκολιά και την ευχαριστούμε πολύ.