600γρ. κιμά χοιρινό
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1 κομμάτι τζίντζερ (μεγέθους όσο ο αντίχειρας μας)
3 κουταλιές της σούπας ξύδι
Λίγη κανέλα
Λίγο μοσχοκάρυδο
Λίγο δεντρολίβανο
Λίγο πιπέρι καγιέν
Λίγο κάρυ
Υπάρχουν κάποιοι από εμάς που ενώ έχουν δυσανεξία στο μοσχαρίσιο κρέας, η βρώση του χοιρινού δεν τους δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Αυτή η ομάδα ανθρώπων, όταν λαχταρά ένα κεφτεδάκι ή περισσότερα, μπορεί να τρώει άνετα τα χοιρινά κεφτεδάκια της συνταγής μας. Και επειδή είμαστε οπαδοί της υγιεινής διατροφής, θα τα φτιάξουμε στον ατμομάγειρα. Να πως:
Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδου και το τζίντζερ. Αφού τα τρίψουμε και τα τρία στον τρίφτη του τυριού τα προσθέτουμε στο κιμά, μαζί με το ξύδι και τα μπαχαρικά μας. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε σε κεφτεδάκια. Μοιράζουμε τα κεφτεδάκια σε δύο ορόφους του ατμομάγειρα μας και μαγειρεύουμε για 20 – 25 λεπτά. Αφαιρούμε τα χοιρινά κεφτεδάκια στον ατμό από το σκεύος μας και απολαμβάνουμε ένα υγιεινό γεύμα!