2 κιλά χοιρινά φιλέτα
1/2 κιλό μανιτάρια μικρά φρέσκα
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κρασοπότηρα κόκκινο κρασί
250γρ. κάστανα βρασμένα
1 φακελάκι κουκουνάρι
3 πιπεριές σε διάφορα χρώματα
3 κουταλιές μέλι
3 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Λίγο αλεύρι
Σε μια σακούλα τροφίμων βάζουμε το αλεύρι μαζί με τα φιλετάκια σε δόσεις και τα αλευρώνουμε καλά. Βγάζοντας τα φιλέτα από τη σακούλα τα τινάζουμε ώστε να φύγει η περίσσεια του αλευριού. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σε αυτό τσιγαρίζουμε τα χοιρινά φιλετάκια από όλες τους τις πλευρές. Ρίχνουμε το ένα κρασοπότηρο κρασί και με μια σπάτουλα ξύνουμε καλά τον πάτο της κατσαρόλας ώστε να μην μείνει τίποτα κολλημένο πάνω του. Προσθέτουμε δύο φλιτζάνια νερό, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά με την κατσαρόλα σκεπασμένη μέχρι να μαγειρευτούν τα χοιρινά φιλέτα μας ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα και προσθέτοντας εάν χρειαστεί λίγο νερό. Όταν μαγειρευτούν τα φιλετάκια τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και στο ζωμό που έχει μείνει προσθέτουμε το μέλι, το ξύδι, τα ανακατεύουμε και τα αφήσουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σε αυτό τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τις πιπεριές σε τετράγωνα ή λωρίδες. Μόλις «μαραθούν» λίγο προσθέτουμε τα κάστανα, τα κουκουνάρια, αλάτι και πιπέρι καθώς και ένα κρασοπότηρο κρασί. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν προσθέτοντας ελάχιστο νερό αν χρειαστεί.
Σερβίρουμε τα φιλέτα μαζί με τα λαχανικά περιχύνοντάς τα από πάνω με τη σάλτσα του μελιού.