1/2 κιλό χοχλιούς (σαλιγκάρια)
2 πατάτες
2 κολοκύθια
2 σκελίδες σκόρδο
2 ώριμες ντομάτες
1 κρεμμύδι
1/2 ματσάκι άνηθο
Ελαιόλαδο
Λίγο ξύδι
Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε τα σαλιγκάρια και τα βράζουμε σε μία κατσαρόλα προσθέτοντας αλάτι και ξύδι. Αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται και κατόπιν τους ξεπλένουμε και τους αφήνουμε να στραγγίξουν. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και τους ξαναφήνουμε να στραγγίξουν. Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα σε λίγο λαδάκι και μετά προσθέτουμε τις πατάτες και λίγο νεράκι και τις αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις. Κατόπιν προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες και τα κολοκύθια και τα αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά. Προσθέτουμε και τους χοχλιούς και τα αφήνουμε να βράσουν για ένα τέταρτο ακόμη. Τέλος ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε λίγο πριν βγάλουμε τους κοκκινιστούς χοχλιούς μας απ’ τη φωτιά.