6 κολοκυθάκια
4 πατάτες
3 ντομάτες ώριμες
Μαϊντανό ή δυόσμο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για την κρέμα:
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1/4 κιλού μαλακιά φέτα
1 αυγό
Λίγο φρέσκο δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Κόβουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες, τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Τα βάζουμε σε ένα πυρέξ και ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά προσθέτοντας ελαιόλαδο, λίγο μαϊντανό ή δυόσμο και αλατοπίπερο. Τα ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα.
Εν τω μεταξύ βάζουμε σε μπλέντερ όλα τα υλικά για την κρέμα της φέτας και προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα καυτά λαχανικά μας και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.