400γρ. αλεύρι
300γρ. ζάχαρη
200γρ. μαργαρίνη
100γρ. κακάο σκόνη
500ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
4 αυγά
1 κουταλιά σόδα
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Σε ένα μεγάλο μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε ανακατεύοντας τη σόδα και το κακάο. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε με μίξερ και τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και αφού ενωθούν προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού εναλλάξ με το μείγμα του αλευριού ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Στρώνουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί ένα αντικολλητικό χαρτί κομμένο στο μέγεθος της βάσης του ταψιού και αδειάζουμε μέσα του το μείγμα του κέικ σοκολάτα πορτοκάλι. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι στεγνό. Αφήνουμε το κέικ σοκολάτα πορτοκάλι να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και μετά πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη έτσι ώστε να μην το καλύψει τελείως αλλά να είναι σαν μόλις να άρχισε να πιάνει χιόνι.