500γρ. αλεύρι
500γρ. ζάχαρη
500γρ. μαργαρίνη
3 κούπες γάλα
4 αυγά
2 βανίλιες
4 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
Εσάνς αμυγδάλου
Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Υλικά για το γλάσο:
200γρ. ζάχαρη άχνη
120ml χυμό λεμονιού
Με το μίξερ χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη. Προσθέτουμε τις βανίλιες, την εσάνς και ανακατεύουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα. Τα χτυπάμε όλα καλά προσθέτοντας ένα ένα τα αυγά. Σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε απαλά προσθέτοντας το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι. Λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ ή αντικολλητικό ταψί, τοποθετούμε το μείγμα του κέικ και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή περίπου ώρα, μέχρι το μαχαίρι μας να βγαίνει στεγνό. Για να ετοιμάσουμε το γλάσο, χτυπάμε με σύρμα καλά την άχνη με το χυμό λεμονιού ώστε να πάρουμε ένα ρευστό σχετικά μείγμα. Μόλις ψηθεί το κέικ μας το ξεφορμάρουμε και έτσι όπως είναι ζεστό ρίχνουμε πάνω του το γλάσο.