2 3/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 2/3 κούπες ζάχαρη
3/4 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κούπα τυρί κότατζ (cottage cheese)
1/2 κούπα κακάο
2 αυγά
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
3 βανίλιες
1/2 κουταλάκι αλάτι
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Σε ένα μπωλ χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το τυρί κότατζ, το αλάτι, και τις βανίλιες. Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ μαζί. Κατόπιν λίγο λίγο τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών. Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για αρκετές ώρες (ή όλη τη νύχτα).
Φτιάχνουμε μικρά μικρά μπαλάκια από τη ζύμη μας και τα βουτάμε στην άχνη ζάχαρη. Αραδιάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί τα κουλουράκια μας και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για δέκα περίπου λεπτά. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε σχάρα και τα φυλάσσουμε σε κουτί για μπισκότα (αν περισσέψουν!).