400γρ. κριμ τσιζ
1 φρέσκια μοτσαρέλα τριμμένη
Λίγη τριμμένη φρέσκια μυζήθρα
Κόκκους πιπέρι ή άκοπο γαρύφαλλο
Ένα κομματάκι καρότο
Λίγο ξύδι
Κρακεράκια για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
Σε μπλέντερ χτυπάμε το τυρί κρέμα και την μοτσαρέλα. Φτιάχνουμε με το μείγμα αυτό δύο μπάλες, μία μεγάλη και μία μικρότερη. Για να τις φτιάξουμε στρώνουμε διαφανή μεμβράνη σε ένα βαθουλό μπωλάκι και βάζουμε μέσα την μεγαλύτερη ποσότητα. Με τα χέρια μας πάνω στην μεμβράνη φτιάχνουμε την πρώτη μπάλα. Επαναλαμβάνουμε για να φτιάξουμε και την μικρή. Αφήνουμε τυλιγμένες στην διαφανή μεμβράνη τις δύο μπάλες να κρυώσουν καλά όλο το βράδυ στο ψυγείο.
Την επομένη, τις ξετυλίγουμε προσεκτικά, τις βάζουμε τη μία πάνω στην άλλη και πασπαλίζουμε με την τριμμένη μυζήθρα. Κόβουμε το κομμάτι του καρότου για μύτη και το βουτάμε σε λίγο ξύδι για λίγα λεπτά. Βάζουμε τα γαρύφαλλα ή τους κόκκους του πιπεριού (αν θέλουμε για κουμπιά μπορούμε να βάλουμε ροζ πιπέρι ή πράσινο) για μάτια, στόμα και κουμπιά, στεγνώνουμε και τη μύτη και την τοποθετούμε και αυτήν και ο χιονάνθρωπός μας είναι έτοιμος!