200γρ. λευκή σοκολάτα
1/2 κούπα βούτυρο
2 κουταλιές βούτυρο καρύδας
1/2 κούπα ζαχαρούχο γάλα
1 1/2 κούπα τριμμένη καρύδα
Χρωματιστή κορδέλα ζαχαρωτού
Επιπλέον άφθονη καρύδα για το γαρνίρισμα
Λίγη λευκή σοκολάτα ακόμη
Μικρά ζαχαρωτά μπιλάκια
Γαρύφαλλα – μοσχοκάρφια
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την λευκή σοκολάτα και τα βούτυρα και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά και προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα. Ανακατεύουμε σχολαστικά φροντίζοντας να πάρουμε και τα γύρω γύρω από τα τοιχώματα του σκεύους μας. Αφήνουμε το μείγμα μας στο ψυγείο να παγώσει εντελώς. Με ένα κουτάλι “ξύνουμε” την επιφάνειά του και παίρνουμε μια ποσότητα σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού που την πλάθουμε σε μπαλάκι και την κυλάμε στην τριμμένη καρύδα να κολλήσει πάνω της γύρω γύρω. Στη συνέχεια φτιάχνουμε ένα μικρότερο μπαλάκι και μετά ένα ακόμη μικρότερο. Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει το υλικό μας.
Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα της γαρνιτούρας και τοποθετούμε πρώτα το μεγαλύτερο μπαλάκι. Βάζουμε μια δυό σταγόνες λιωμένης σοκολάτας στο πάνω μέρος του και πιέζουμε ελαφρά το μετρίου μεγέθους μπαλάκι. Πάνω σε αυτό λίγη λιωμένη σοκολάτα ακόμη και κολλάμε και το μικρότερο μπαλάκι. Επαναλαμβάνουμε.
Τώρα θα διακοσμήσουμε τους χιονανθρώπους μας. Κόβουμε μια λεπτή λωρίδα από την κορδέλα του ζαχαρωτού και της κάνουμε κρόσια στις δύο λεπτές άκρες. Τους ξαπλώνουμε προσεκτικά ώστε να πέσει ο “λαιμός” τους πάνω στο κασκόλ τους. Του βάζουμε ματάκια, μύτη και κουμπιά. Του βάζουμε δεξιά αριστερά και δύο μοσχοκάρφια για χέρια. Τυλίγουμε το κασκόλ (αν δεν στέκεται μπήγουμε μοσχοκάρφι). Για να τους παρουσιάσουμε εάν θέλουμε πασπαλίζουμε ένα δίσκο με τριμμένη καρύδα και βάζουμε τους χιονάνθρωπους εδώ κι εκεί να στέκουν όρθιοι.