Τυρί γκούντα ή ένταμ ή γραβιέρα ή μείξη αυτών
Πρέτσελ μπαστουνάκια
Μαυροσούσαμο
Σταφύλια (ενός ή πολλών χρωμάτων)
Πρώτα θα μετρήσουμε το τυρί ώστε να το κόψουμε σε ισόπαχους κύβους 3 διαστάσεων (μεγάλους, μέτριους και μικρότερους). Πιάνουμε τους μικρότερους κύβους και σε κάθε έναν με την βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας βάζουμε μαυροσούσαμο ώστε να δημιουργηθεί στόμα και μάτια. Πλένουμε και κόβουμε τις ρόγες του σταφυλιού στη μέση οριζόντια και τις περνάμε σε μακριά οδοντογλυφίδα ώστε η κομμένη της άκρη να είναι προς τα πάνω. Περνάμε το “κεφάλι” τον κύβο δηλαδή με το στόμα και τα μάτια, στη συνέχεια τον μέτριο κύβο και τέλος τον μεγάλο. Στον μεσαίο κύβο βάζουμε δύο κομμάτια από τα μπαστουνάκια να στέκονται σαν χέρια. Οι χιονάνθρωποί μας είναι χαμογελαστοί και έτοιμοι να τους απολαύσουμε! Καλές γιορτές!!!