3 φιλέτα κοτόπουλου
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κουταλιές λιαστή ντομάτα
Λίγο μαϊντανό
Λίγο τσίλι ή λίγο μπούκοβο
Ξύσμα από μισό λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
6 ψωμάκια για μπέργκερ
6 κουταλάκια μαγιονέζα
3 μαρουλόφυλλα
Λίγη μουστάρδα ή λίγο κέτσαπ
Κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια τα φιλέτα κοτόπουλου με πολύ κοφτερό μαχαίρι. Στη συνέχεια τα βάζουμε στο μπλέντερ με τα κρεμμυδάκια, τη λιαστή ντομάτα, τον μαϊντανό, το ξύσμα του λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι, το τσίλι.
Βρέχουμε ή λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας και πλάθουμε 6 μπιφτέκια με το μείγμα του κοτόπουλου και τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί. Αλείφουμε απαλά τα κοτομπιφτέκια μας με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα μπιφτέκια κοτόπουλου για δεκαπέντε λεπτά στο τηγάνι ή στο γκριλ ή στα κάρβουνα (Μπορούμε αν θέλουμε να τα καταψύξουμε σε αυτό το στάδιο βάζοντας ανάμεσα στα μπιφτέκια χοντρή μεμβράνη ή αδιάβροχο αντικολλητικό χαρτί).
Ψιλοκόβουμε το μαρούλι, κόβουμε τα ψωμάκια για χάμπουργκερ στη μέση οριζόντια και ψήνουμε την άσπρη πλευρά τους στην τοστιέρα μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Σε ένα μπωλάκι αναμειγνύουμε την μαγιονέζα με την μουστάρδα ή το κέτσαπ και αλείφουμε πάνω στα ψωμάκια του χάμπουργκερ. Βάζουμε πάνω το μαρούλι και πάνω το μπιφτέκι κοτόπουλου και το τσίκεν μπέργκερ μας είναι έτοιμο.