500γρ. μπισκότα νταϊτζέστιβ (digestive)
300γρ. τυρί κρέμα (cream cheese)
250γρ. βούτυρο
1 ζαχαρούχο γάλα (397γρ.)
1 κουτί κρέμα σαντιγύ ερμόλ ή μόρφατ (250γρ.)
1 λεμόνι (το χυμό του)
300 – 350γρ. μαρμελάδα
Φρέσκα φρούτα (προαιρετικά)
Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο. Στο μπλέντερ τρίβουμε τα μπισκότα μας. Βάζουμε μια φόρμα με σούστα πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί, σημειώνουμε με στυλό την περίμετρό της και κόβουμε ώστε να έχουμε ένα κύκλο αντικολλητικού χαρτιού που θα τον τοποθετήσουμε πάνω στη βάση της φόρμας μας. Εκεί πάνω ανακατεύουμε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και το απλώνουμε ισόπαχα στη βάση της φόρμας και το αφήνουμε για λίγα λεπτά στο ψυγείο να σφίξει.
Σε ένα μπωλ βάζουμε την κρέμα σαντιγύ και την χτυπάμε για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το τυρί κρέμα και το χυμό του λεμονιού και τα χτυπάμε όλα για λίγα λεπτά. Απλώνουμε το μείγμα μας ισόπαχα πάνω στη βάση του μπισκότου και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
Αδειάζουμε σε ένα μπωλ την μαρμελάδα μας και την διαλύουμε με ένα πιρούνι ώστε να γίνει ρευστή. Εάν δεν είναι αρκετά ρευστή ώστε να μπορούμε να την στρώσουμε πάνω στο τσιζ κέικ μας τότε βάζουμε στην μαρμελάδα 1-2 κουταλάκια χλιαρό νερό και την ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε και στολίζουμε τα φρέσκα φρούτα (θα πρέπει να είναι ίδια με την μαρμελάδα ή να ταιριάζουν πολύ καλά) εάν έχουμε επιλέξει να χρησιμοποιήσουμε. Τέλος απλώνουμε απαλά πάνω στο cheese cake της Ματιάς την μαρμελάδα και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Βγάζουμε με προσοχή την σούστα της φόρμας μας και αφήνουμε το τσιζ κέικ πάνω στην βάση της, ή με αυτήν, χωρίς να το κουνήσουμε καθόλου το βάζουμε πάνω σε τουρτιέρα. Η βάση με το αντικολλητικό χαρτί δεν θα χαραχθεί από το μαχαίρι και τα κομμάτια θα σερβιριστούν πιο εύκολα!